Orzechówka – część druga

Przekaż znajomym!

Mocna i o wyjątkowych właściwościach leczniczych. Nalewka z orzechów włoskich to trunek, który pijemy profilaktycznie lub jako lek na dolegliwości układu trawiennego, w małych ilościach, ze względu na jej gorzki smak i silne działanie. Dziś pokażemy drugi – ostatni etap przyrządzania orzechówki. Zapraszamy!

Po trzech tygodniach od nastawienia orzechy należy odcedzić i:
– jeśli przyrządzamy też syrop – zaczekać kilkanaście minut, aż osad z orzechów swobodnie opadnie na dno, a potem delikatnie nalać syrop do czystych buteleczek uważając, by tego osadu nie nabrać;
– jeśli przygotowujemy samą orzechówkę – sok z orzechów połączyć ze spirytusem w proporcjach 40% spirytusu i 60% soku. Gotową nalewkę możemy jeszcze przefiltrować i rozlać do butelek.

orzechowka na zdrowie


pomocne


Zapraszamy do zakupów!

Hurtownia Chomik w Gdowie, ul. Cegielniana 875

www.chomik.pl

sklep.chomik.pl

Odwiedź nas jeszcze tutaj!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *