Nalewka cynamonowa

Przekaż znajomym!

Wspomaganie układu pokarmowego i odpornościowego, właściwości obniżające poziom cukru i cholesterolu, a przede wszystkim wyjątkowy aromat i moc rozgrzewania. Nalewka cynamonowa będzie idealna na zimę.

Składniki:
– 2 laski cynamonu
– 8 g mielonego cynamonu
– 300 g brązowego cukru
– 2 l wódki


1. Do słoja wrzucamy połamane laski cynamonu, wsypujemy cynamon mielony i cukier.

2. Całość zalewamy wódką i mieszamy.

3. Zamykamy słój i odstawiamy w ciepłe miejsce na 2 tygodnie, codziennie nim potrząsając, aby cukier szybciej się rozpuścił.

4. Po 14 dniach i całkowitym rozpuszczeniu się cukru nalewkę filtrujemy przez bibułkę lub podwójną gazę i wlewamy do butelek.

5. Szczelnie zamknięte butelki odstawiamy w ciemne miejsce minimum na miesiąc czasu.


Odwiedź nas jeszcze tutaj!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *