Pancakes z dwóch składników to danie lekkie, pyszne, a wcale nie słodkie. Nie dodajemy do nich ani grama cukru. W dodatku zrobisz je w 15 minut. Idealnie pasują zarówno jako przekąska, jak i na lekkie śniadanie. A jak cudownie wyglądają!
Składniki na pancakes
- 3 łyżki masła orzechowego
- 3 jajka
Jak przygotować pancakes z dwóch składników
Do miski lub garnka wbijamy jajka i dodajemy masło orzechowe.
Całość za pomocą trzepaczki kuchennej mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Na rozgrzanej patelni formujemy nieduże placuszki. Czekamy do ich zarumienienia z obu stron i przekładamy na wcześniej przygotowany talerz.
Kiedy wszystkie placuszki będą usmażone, można zająć się dodatkami. Polecamy jogurt naturalny typu skyr, a także ulubione owoce, np. borówki, truskawki lub maliny. My użyliśmy także brzoskwiń w zalewie, które przygotowałam w zeszłym roku w jednym z odcinków Piwniczki Chomika.