Konfitura malinowa

Przekaż znajomym!

Niezastąpiony dodatek do herbaty i najlepsze nadzienie kruchych ciastek. Gęsta, słodka, niezwykle aromatyczna konfitura malinowa ma moc witamin i orzeźwiającego smaku. Zapraszamy do przyrządzenia jej z nami.

Składniki:
– 3 kg malin
– 2 kg cukru
– 3 szklanki wrzątku
– 1 cytryna

1. Z cukru i wrzątku przyrządzić syrop cukrowy.

2. Z cytryny zetrzeć skórkę i wsypać do syropu, następnie wycisnąć sok i także wlać do syropu. Na końcu wsypać także maliny i całość gotować pół godziny, mieszając od czasu do czasu delikatnie.

3. Po upływie 30 minut konfiturę ściągnąć z ognia i odstawić na całą noc.

4. Następnego dnia konfiturę smażyć przez kilka minut, aż stanie się gęsta i szklista, a następnie przełożyć do wyparzonych i ciepłych słoiczków. Zakręcić, odwrócić do góry dnem i pozostawić o wystygnięcia.



pomocne


Zapraszamy do zakupów!

Hurtownia Chomik w Gdowie, ul. Cegielniana 875

www.chomik.pl

sklep.chomik.pl

Odwiedź nas jeszcze tutaj!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *