Nalewka jeżynowa z miodem

Przekaż znajomym!

Niezwykle aromatyczna, a przy tym bardzo zdrowa. Nalewka jeżynowa zawiera wiele witamin i składników mineralnych, wspomaga pracę układu pokarmowego, działa przeciwgorączkowo i uspokajająco. Jej smak i zapach zdecydowanie łagodzą złe nastroje, a zawarte w niej antyoksydanty są skutecznym wsparciem w profilaktyce nowotworowej. Zobaczcie sami!

Składniki:
– 5 kg jeżyn
– 2,5 kg cukru
– 0,5 l miodu
– 1,5 l wódki
– 2,5 l spirytusu

1. Umyte jeżyny układamy w słoju warstwami na przemian z cukrem i miodem.

2. Całość zalewamy wódką i spirytusem.

3. Słój zamykamy i odstawiamy w ciepłe ale zacienione miejsce na 30-40 dni, codziennie mieszając zawartość słoja.

4. Po upływie tego czasu nalewkę trzeba będzie przefiltrować i rozlać do butelek. Najlepszy smak uzyska po 6 miesiącach od zamknięcia jej w butelkach. Na zdrowie!


pomocne
Szklana beczka
Pojemnik na artykuły sypkie
Słoiczki z zapięciem mechanicznym – w sprzedaży stacjonarnej


Zapraszamy do zakupów!

Hurtownia Chomik w Gdowie, ul. Cegielniana 875

www.chomik.pl

sklep.chomik.pl

Odwiedź nas jeszcze tutaj!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *