Orzechówka – część pierwsza

Przekaż znajomym!

Mocna i o wyjątkowych właściwościach leczniczych. Nalewka z orzechów włoskich to trunek, który pijemy profilaktycznie lub jako lek na dolegliwości układu trawiennego, w małych ilościach, ze względu na jej gorzki smak i silne działanie. Dziś pokażemy pierwszy etap przyrządzania orzechówki. Zapraszamy!

Składniki:
– 9 kg zielonych orzechów włoskich
– 8 kg cukru

1. Orzechy myjemy i kroimy na ćwiartki lub ósemki, następnie wsypujemy do słoja partiami na przemian z cukrem.

2. Słój zakręcamy i odstawiamy w ciepłe słoneczne miejsce na 3 tygodnie, codziennie nim potrząsając lub mieszając jego zawartość.

Kliknij tutaj i obejrzyj drugą część filmu, aby zrealizować przepis do końca 🙂


pomocne
Słój wielofunkcyjny
Butelka z korkiem i zakrętką
Butelka z zapięciem mechanicznym
Miska plastikowa
Pojemnik na artykuły sypkie
Łyżka drewniana z długim trzonkiem –


Zapraszamy do zakupów!

Hurtownia Chomik w Gdowie, ul. Cegielniana 875

www.chomik.pl

sklep.chomik.pl

Odwiedź nas jeszcze tutaj!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *