Owoce w syropie

Przekaż znajomym!

Prosty sposób przechowywania owoców zalanych półsłodkim syropem. Idealnych do ciast i deserów czy zjedzenia solo podczas ponurych zimowych dni. Uniwersalna metoda zamknięcia smaków lata w słoiczkach – wypróbujcie ją z nami. Zapraszamy!

Składniki:
– 0,5 kg dowolnych owoców (maliny, gruszki, śliwki, brzoskwinie)
– 100 g cukru
– 0,5 l wody

1. Umyte owoce pozbawić pestek i pokroić w cząstki – ewentualnie obrać ze skórki.

2. Układać je w słoikach w miarę ciasno, ale nie na tyle, aby się wzajemnie miażdżyły.

3. Cukier rozpuścić we wrzątku i zalać płynem owoce w słoikach.

4. Zakręcone słoiki pasteryzować w piecu przez 25 minut (130 stopni).


pomocne


Zapraszamy do zakupów!

Hurtownia Chomik w Gdowie, ul. Cegielniana 875

www.chomik.pl

sklep.chomik.pl

Odwiedź nas jeszcze tutaj!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *