Pierożki z ciasta francuskiego z czekoladą

Przekaż znajomym!

Złociste i chrupiące ciasto francuskie skrywa w sobie kuszącą słodycz czekolady. Nasze pierożki to bardzo prosty deser, który możemy przygotować w ok. pół godziny. Będziecie zachwyceni ich smakiem!

Składniki:
– 500 g ciasta francuskiego
– 200 g mlecznej czekolady
– 1 jajko
– 16 g cukru waniliowego


1. Ciasto wałkujemy i wycinamy z niego kółka o średnicy ok. 9 cm.

2. Na każdym kawałku kładziemy dużą kostkę czekolady lub dwie małe, brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i zwijamy w pierożek.

3. Gotowe ciasteczka kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do wypieków i każde z nich smarujemy po wierzchu roztrzepanym jajkiem i posypujemy obficie cukrem waniliowym. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.




Zapraszamy do zakupów!

Hurtownia Chomik w Gdowie, ul. Cegielniana 875

www.chomik.pl

sklep.chomik.pl

 

Odwiedź nas jeszcze tutaj!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *