Porterówka – nalewka na ciemnym piwie

Przekaż znajomym!

Nalewka na ciemnym piwie i spirytusie; jest mocna i słodka. Z pewnością zachwyci podniebienia miłośników cukierków – kukułek, których smak bardzo przypomina. Zobaczcie, jak łatwo ją zrobić!

Składniki:
– 6 x 500 ml ciemnego piwa porter
– 600 g cukru
– 50 g cukru waniliowego
– 150 g miodu wielokwiatowego
– 10 g kawy rozpuszczalnej
– 1,5 l spirytusu
– ¾ szklanki rodzynek

1. Piwo z cukrem i cukrem waniliowym podgrzewamy mieszając do powstania jednolitego płynu.

2. Po zniknięciu piany dodajemy miód, kawę i rodzynki, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.

3. Zimną nalewkę odstawiamy w zamkniętym słoju na tydzień.

4. Za 7 dni można już przefiltrować porterówkę i przelać do butelek.



Zapraszamy do zakupów!

Hurtownia Chomik w Gdowie, ul. Cegielniana 875

www.chomik.pl

sklep.chomik.pl

Odwiedź nas jeszcze tutaj!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *