Szukasz przekąski w której głównym bohaterem jest pieczywo? Właśnie znalazłeś super łatwy przepis, który doskonale nada się na szybką kolację, jako przekąska na imprezie czy grillu. Sprawdź jak przygotować chlebek nadziewany serem!
Czas przygotowania: ok. 20 min
Składniki:
- chleb wiejski – 500 g
- masło – 100 g
- pieprz czarny – 1 szczypta
- ser ementaler – 200 g
- papryka mielona słodka – 1 łyżeczka
- szczypior cebuli – 24 g
Bochenek chleba natnij w kratkę, mniej więcej do 3/4 wysokości.
Masło pokrój w paski. Analogicznie posiekaj ser. Pocięte kawałki wetknij pomiędzy kratki na chlebie. Całość przypraw pieprzem, a potem słodką papryką.
Wyłóż papier do pieczenia na blaszce, a potem ułóż na niej chlebek. Na koniec posiekaj szczypiorek i posyp nim chleb. Następnie włóż pieczywo do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez ok. 10-15 minut, do moment aż ser się rozpuści.
Serowy chlebek możesz serwować w całości lub podawać pokrojony na małe kromki. Smacznego!
Zobacz także przepisy na: ślimaczki z ciasta francuskiego i krem z pieczonych warzyw.
W naszym sklepie internetowym, znajdziesz wszystkie produkty, których użyliśmy:
- miski,
- noże,
- deska do krojenia,
- chlebak,
- maselniczka