Szukasz przekąski w której głównym bohaterem jest pieczywo? Właśnie znalazłeś super łatwy przepis, który doskonale nada się na szybką kolację, jako przekąska na imprezie czy grillu. Sprawdź jak przygotować chlebek nadziewany serem!
![](https://piwniczkachomika.pl/wp-content/uploads/2024/04/20240410_122159-1024x576.jpg)
Czas przygotowania: ok. 20 min
Składniki:
- chleb wiejski – 500 g
- masło – 100 g
- pieprz czarny – 1 szczypta
- ser ementaler – 200 g
- papryka mielona słodka – 1 łyżeczka
- szczypior cebuli – 24 g
Bochenek chleba natnij w kratkę, mniej więcej do 3/4 wysokości.
Masło pokrój w paski. Analogicznie posiekaj ser. Pocięte kawałki wetknij pomiędzy kratki na chlebie. Całość przypraw pieprzem, a potem słodką papryką.
Wyłóż papier do pieczenia na blaszce, a potem ułóż na niej chlebek. Na koniec posiekaj szczypiorek i posyp nim chleb. Następnie włóż pieczywo do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez ok. 10-15 minut, do moment aż ser się rozpuści.
Serowy chlebek możesz serwować w całości lub podawać pokrojony na małe kromki. Smacznego!
Zobacz także przepisy na: ślimaczki z ciasta francuskiego i krem z pieczonych warzyw.
W naszym sklepie internetowym, znajdziesz wszystkie produkty, których użyliśmy:
- miski,
- noże,
- deska do krojenia,
- chlebak,
- maselniczka